UniSportin työyhteisöpalvelut

Yhteisöllisiä työhyvinvointipalveluja

Yhdessä liikkuminen edistää yhteisöllisyyttä työyhteisössä. Liikkuminen helpottaa toimistotyöläisen vaivoja ja tuo virtaa työviikkoon. Yhdessä liikkuminen siis kannattaa! Poimi alta ideat oman työyhteisösi liikuttamiseen. Sopisiko teille vaikkapa liikuntakurssi, työhyvinvointipäivä tai viikoittainen taukojumppa?

Yhteisen liikunnan yhteisöllinen vaikutus huomattiin viime syksynä myös Helsingin yliopiston talouspalveluissa. Sirpa Väisänen talouspalveluista kertoo, että innostuminen yhteisestä liikkumisesta alkoi liikuntamyönteisestä johtoryhmästä. Hänen mukaansa yhteisöllisyyden lujittaminen on ollut tärkeä tavoite yhteisessä liikkumisessa.

- Mietimme, miten yliopiston vuoden 2018 teemaa, yhteisöllisyyttä, voisi tukea ja kehittää. Liikunta nousi tavaksi, jolla saatiin sekä yhteisöllisyyttä että hyvinvointia kehitettyä eteenpäin, Sirpa valottaa.

Oma työyhteisö yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin tukena

- Osallistuimme syyskuussa talouspalveluista porukalla juoksutapahtumaan, Sirpa kertoo.

Hyväksi todettua, yhteistä liikkumista haluttiin jatkaa ja samalla varmistaa, että mahdollisimman monenlainen liikkuja omasta yksiköstä pääsisi mukaan.

- Kaikki eivät kuitenkaan halua juosta, joten aloimme miettiä, miten voisimme tukea muitakin liikunnan pariin. UniSportin kanssa rakensimme yhdessä matalan kynnyksen kursseja kannustamaan kaikkia yksikkömme jäseniä liikkumaan ja sitä kautta tutustumaan toisiinsa entistä paremmin. Kiinnostusta kyseltiin etukäteen henkilökunnalta ja sitä löytyi.

Yksi kiinnostuneista on talouspalvelulainen Suvi Hinkula, joka lähti mielellään mukaan talouspalveluiden kuntosalistarttikurssille. Hän kertoo innostuneensa yksikkönsä tarjoamasta mahdollisuudesta liikkumiseen, koska kokee sen tukevan jaksamistaan niin työssä kuin vapaa-ajalla sekä ennaltaehkäisevän toimistotyön haittavaikutuksia.

- Mahtavaa että työnantaja tukee tällä tavalla liikkumista! Liikunta on jäänyt parin vuoden ajan pienten lasten takia. Kurssit auttoivat matalan kynnyksen aloittamiseen uudestaan tauon jälkeen ja tarjosivat vinkkejä kotijumppaan, jota on helppo toteuttaa omalla ajalla, Suvi hehkuttaa.

Erillään istumisesta liikuntatreffeihin

Suvi kokee, että parasta kuntosalistarttikurssissa on ollut matalan kynnyksen liikkuminen työkavereiden kanssa ja käytännön vinkit.

- Kurssilla sai henkilökohtaisesti vinkkejä laitteisiin ja turvalliseen tekemiseen. Kuntosali tulee jäämään säännölliseen harjoitteluun. Fiilis kurssilla oli innostunut ja hyväntuulinen! Vaikka oli jo perjantai, kun kurssi alkoi, niin kaikki olivat silti aina innostuneita ja virkeitä sen jälkeen, Suvi kuvailee.

- Jatkokehitystä on jo suunniteltu liikuntatreffien muotoon, jolloin lähdetään yhdessä liikkumaan ja kannustetaan toisiamme mukaan, Suvi innostuu.

Pienestä on mahdollista aloittaa

Sirpa ja Suvi suosittelevat työyhteisön hyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen satsaamista. Molemmat tsemppaavat jo vähänkin liikkumisen puolesta ja näkevät liikunnan panostuksena hyvinvointiin myös tulevaisuudessa.

- Liikunta on oleellista jaksamisen kannalta. Kävely vaikka parikin kertaa viikossa auttaa jo kummasti. Minulle liikunta on henkireikä ja elämäntapa jo aktiivisen taekwondon harrastamisen ja ohjaamisen kauttakin, Sirpa kertoo.

- Toki tämä vaatii myös oman motivaation ylläpitää kuntoa, jaksamista ja terveyttä. Tämä on kuin satsaus tulevaisuuteen ja omaan hyvinvointiin ja hyvää vastapainoa työlle, Suvi tsemppaa.

Sirpa summaa, että yhteisöllisyys on ollut yhteisen liikunnan tavoite ja parasta antia. Yhteisen liikunnan on tarkoitus jatkua.

- Tavoitteena on ollut liikunnan kautta panostaa yhteisöllisyyteen. Tarkoitus olisi jatkaa vuosittaisia liikuntavirkistyspäiviä ja osallistua taas johonkin uuteen juoksutapahtumaan yhdessä. Yritämme organisoida mahdollisuuksien mukaan yhteisiä liikuntaporukoita kuntosalille ja lenkille. Sopivan aiheen tiimoilta on mukava pitää kävelypalavereita, joissa saa liikuntaa, piristyksen päivään ja ajatukset liikkeelle. Tärkeintä on, että yhteinen liikunta jatkuu, Sirpa päättää.

UniSport tarjoaa työyhteisöllesi:

  • Oman työyhteisön ryhmäliikuntatunnit ja lajikokeilut
  • Virkistys ja työhyvinvointipäivät
  • Räätälöityjä liikuntakursseja
  • Hyvinvointiluentoja
  • Liikuntakortteja (kymppikortteja sekä 1kk, 4kk ja 12kk kausikortteja)
  • Taukojumppaa

Lisätietoja UniSportin yritys- ja yhteisösivulta sekä myyntisuunnittelija Kati Leskiseltä.